När du får en bröllopsinbjudan på posten är det första du tänker på förmodligen vad du ska ha på dig! Bröllop har alla möjliga klädkoder, så det kan vara svårt att avgöra vad som är lämpligt. I det här inlägget kommer vi att dela upp fyra av de vanligaste typerna av bröllop och ge dig några tips om vad du ska ha på dig. Oavsett om du vill klä upp dig för en svartklädd fest eller hålla det avslappnat för ett bröllop i trädgården har vi allt du behöver!

Om du deltar i ett bröllop med svart slips är klädkoden ganska strikt. Män bör bära smoking eller mörk kostym med fluga och kvinnor bör bära en golvlång aftonklänning. Om du inte har något som passar in är det dags att shoppa!

Om du deltar i ett formellt bröllop är klädkoden mycket mer avslappnad än en svart slips. Män kan bära mörk kostym eller smoking, men det är inte nödvändigt. Kvinnor kan bära cocktailklänningar, kjolar och blusar eller klänningar med fållar vid eller under knäet. Du kan också bära klädbyxor och en kavaj.

Vad man ska ha på sig till ett cocktailbröllop

Om du deltar i ett cocktailbröllop är klädkoden halvformell. Det innebär att män kan bära mörka kostymer herr eller smokingar, medan kvinnor kan bära cocktailklänningar, kjolar och blusar eller klänningar med nederkant vid eller under knäet. Du kan också ha på dig klädbyxor och en kavaj.

Vad man ska ha på sig till ett avslappnat bröllop

Casualbröllop är lättast att klä sig till – ha bara på dig något bekvämt! Jeans och en fin skjorta är helt acceptabelt, liksom solklänningar och kjolar. Se bara till att det du väljer är snyggt och prydligt.

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när du klär dig inför ett bröllop är att komplettera din klädsel med lämpliga accessoarer. Detta innebär att du ska ha klädskor, ett bälte och smycken som framhäver din outfit utan att ta bort den stora dagen för brudparet.

Om du bär en kostym eller smoking ska du se till att dina skor är polerade och att slipsen är snyggt knuten. En näsduk kan också ge en känsla av stil. För kvinnor, lägg till en sjal eller ett omslag för att hålla dig varm om det är kyligt på plats och välj ett par enkla örhängen eller ett halsband som inte konkurrerar med klänningen.